Известие

Collapse
No announcement yet.

За какво служи малкото чернмо ключе?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от monigt
    ЗА АЛАРМАТА Е !!!
    Ходи при алармаджия да ти смени алармата с нова и си О.К.
    Както е казал преди мен колегата - това ключе е за изключване и включване на алармата. Понеже алармата ти е с автономно захранване, при спиране захранването на автомобила (да речем с цел кражба), алармата ти регистрира проблема и започва да пищи. Същото се получава и когато закараш колата на ремонт и майстора реши да разкачи клемата на акумулатора... тогава алармата пак почва да пищи и на майстора му "гръмва" главата. Та за да не се получава това нещо, с въпросното ключе изключваш алармата... А в твоя случай, щом дистанционното на алармата се е загубило - сменяй алармата.

А към колегата с ключето до слота в жабката - горещо апелирам да пусне една снимчица, че и аз съм силно заинтригуван от неговото откритие
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

тази екстра във жабката за кои години на производство се отнася,това в книйката дали ще го пише
        Kappa SW
        Bravo GT
        Mondeo RS

Comment

ами то и аз се обърках вече ,не мога да кажа за какво е просто го има в жабката може и за фабрична аларма да е абе все ми е тая.а иначе автомобила е 1,7 стария мотор а колата е март 1996 произведена т.е купето е с фейслифта що такава комбинация не мога да ти отговоря.Но тука има колеги дето знаят просто не са сметнали за необходимо да отговорят
          Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Ако никой не ти е отговорил , да ти обясня при мен за какво служи .

Първо да поясня че ключа ми е като на 156 малко по-голям с бутон . Като завуртя с ключето в жабката на "OFF" , като натисна бутона на ключа , само ми заключва вратите . Като го завъртя на " ON " , вече имам и аларма . Която пищи и в купето има обемни датчици , та като има движение вътре и се пуска алармата . Общо взето , една доста добра аларма !

Comment

и аз имам такава ключалка в жабката, но нямам ключето. А иначе имам другото ключе , което изключва предполагам имоболайзера от една черна кутийка в коша на мотора. Обаче алармата ми не пищи и предполагам , че е заради това , че нямам ключето за ключалката в жабката. Някой може ли да каже дали съм прав?
              Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Comment

Е тва е силата на свободното слово... Аз аларма нямам и следователно такива ключенца нямам...... Ама това със жабката е невъзможно (според мен де...)
                Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Кое е невъзможно- хладилника в жабката ли? И според е невъзможно, но за какво е тази ключалка в жабката тогава? Може ли някой да каже, щото колегата за 156 е обяснил за кво е ? И дали и за 155 е за това?

Comment

Значи има 2 възможности Ако колата има Airbag за пътника то задължително има такова копче за спиране на Airbag-a поради евентуален монтаж на детска количка.. и ако има аларма то там да е копчето за спиране... Просто е абсурдно охлаждането на една жабка да се прави с Ключ... А има и 3 вариант....
                    Ако предишния собственик е карал Москвич и си е блокирал запалването с копче То да е сложил такова и на Алфето...
                    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

на мене ми трябва такова ключе.

Comment

Момчета,ключето в жабката е за изключване на алармата,която се монтира фабрично на колите с по-висока степен на оборудване от 1996 и 1997 г. и при тях това си го пише в инструкцията за ползване.На по-ненакичените като моята само го пише, но в жабката има само място за такова ключе.
                        ...
                        155 1,6 TS 16V `96
                        166 2,4 JTD `99
                        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

моята е 94-та и имам такава ключалка в жабката , но и аз нямам ключето. А, както казах имам другото , което изключва и включва незнам си кво в коша на двигателя!

Comment

Working...
                          X